Blog – Small world play? Wat? Spelen zonder grenzen. Stel je vraag!

Small world play? Wat????

blank

Wat betekent small world play?

Small world play is een spelvorm waar kinderen een levensechte scene naspelen. Het doel is dat het kind ideeën uit het echte leven naspeelt of verhalen naspeelt die ze kennen. Vaak worden veel sensorische elementen gebruikt bij small world play. Bij sensorische elementen denk dan aan bijvoorbeeld: zand, ijs, stenen, blaadjes, knikkers, water ect. Vaak heb je dan ook miniatuur voorwerpen nodig zoals dieren, voertuigen, poppetjes of zelfs miniatuur meubels. 

Small world play is heel erg leerzaam voor een kind. Kinderen verbeelden zich bepaalde situaties, omgevingen ect, en terwijl ze dat doen, praten ze vaak hardop. Vaak gebruiken kinderen woorden die zij een keer hebben opgepikt. Mijn kinderen hadden een keer een leuke les gehad over oceanen, en vervolgens waren ze een Small world play aan het doen van een Ocean. Waarbij ze woorden herhaalde die gebruikt werden in de les, en zo kunnen kinderen hun woordenschat al spelend verrijken.

Voordelen van small world play

  • Creativiteit stimuleren
  • Experimenteel
  • Veelzijdig
  • Eigen fantasie en verbeelding
  • Leren delen en samen spelen (wanneer dit met meerdere gespeeld wordt)
  • Leren individueel te spelen (wanneer dit alleen gespeeld wordt)

Wat leuke voorbeelden van small world play:

blank

blank

blank

 

Welk speelgoed kan ik hiervoor gebruiken?

Heel eerlijk? Eigenlijk best veel! Vergeet takjes, houten schijfjes, houten blokken niet!

Dieren Ze zijn de perfecte aanvulling op spelen met een open einde en moedigen allerlei kleine scenario’s voor het spelen van een wereld aan. We gebruiken ze veel in kleine wereldopstellingen, maar ze worden ook evenzeer gebruikt in zelfgestuurd spel.

Peg Poppetjes:  Over het algemeen heb ik de neiging om mijn peg-mensen simpel te houden, zodat ze voor een kind alles kunnen zijn (brandweerman, verpleegster, astronaut, kabouters enz…). Ik vind diversiteit hierin ook zeer belangrijk. 

Safari LtdInsecten, bloemen, dieren en zeedieren voor small world play is een must om te hebben voor kleine wereld- en zintuiglijk spel. Safari is een  merken die geweldige sets maken die ik zou aanraden. Safari heeft verschillende thema’s waardoor je deze heel makkelijk kan gebruiken. 

Papoose is een mooi voorbeeld van zulk speelgoed. De dino’s kunnen spelen in de jungle (tuin), of ze zitten midden in een herft decor. Ze kunnen ook heerlijk gezellig kletsen tijdens een kopjes thee met elkaar 😉

We zijn net begonnen met onze shop! Leuk dat je ons steunt. Hou ons in de gaten, want we zullen meerdere producten toevoegen die een small world play kunnen stimuleren.

Wij zijn echt helemaal dol op deze manier van spelen.