Waarom is houten speelgoed nou zo goed? – NoraNook Stel je vraag!

Waarom is houten speelgoed nou zo goed?

Waarom zijn wij nou zo dol op houten speelgoed? Persoonlijk ben ik echt dol op houten speelgoed. Niet alleen omdat het natuurlijk is maar zeg nou eerlijk! Die kleuren….. daar kan ik zelf ook uren verliefd naar kijken. Hieronder een paar redenen waarom houten speelgoed nou zo goed is.

1. Houten speelgoed is duurzaam

Het speelgoed wordt uiteraard gemaakt van hout. Hier worden niet speciaal bomen voor gekapt! Het voordeel van duurzaam houten speelgoed is dat afgeschreven bomen een tweede leven krijgen. Daarnaast zorgt al het plastic speelgoed voor nog meer plastic soep op onze planeet.

2. Houten speelgoed is erg mooi om te zien

Houten speelgoed ziet er een stuk mooier uit dan plastic speelgoed. Zoals ik al eerder schreef kunnen de kleuren van houten speelgoed ongelofelijk mooi zijn, en eerlijk is eerlijk je wordt er ook gewoon heel vrolijk van. Het meest gekende plastic speelgoed heeft schreeuwerige kleuren, vervelende geluiden. Maar het allerbelangrijkst, het is de grootste boosdoener voor ons milieu. Houten speelgoed gaat al decennia lang mee, maar kreeg recent een volledig nieuwe dimensie, door de nieuwe moderne ontwerpen. Bijvoorbeeld de indrukwekkende silouete puzzel van Kolekto,of de kleurrijke collectie van Skandico (binnenkort verkrijgbaar bij ons in de webshop!)

3. Houten speelgoed is veilig

Hout is een natuurlijk materiaal. Het voordeel hiervan is dat het behandeld kan worden met de nodige zorg. Voor de afwerking wordt steeds gewerkt met verf op waterbasis. Deze is van hoge kwaliteit, zodoende de verf zeker en vast niet afpelt bij gebruik. Kinderen steken ieder stuk graag honderden keren in hun mond, daar is het dus zonder twijfel op voorzien!
Holztiger (komt binnenkort) is één van de leukste merken in houten figuren. Zij zijn voornamelijk bekend om de houten dieren en dino’s. De kwaliteit is uitstekend! Daarnaast zijn de diertjes allemaal afgerond, en hebben ze een dikte van ongeveer 2 cm. Hierdoor liggen ze goed in de hand.

4. Houten speelgoed stimuleert creativiteit en fantasie

Houten speelgoed wordt vaak vol eenvoud gemaakt. Het doel is om de verbeelding van jouw kind te stimuleren. Doordat het speelgoed vaak een minimalistisch design heeft en niet tot in detail is uitgewerkt, kan jouw kind zijn eigen invulling geven. Het is dus een stimulans om bij te dragen tot de ontwikkeling van je kind. Ook kan je kind uren open ended play spelen (lees hierover in onze vorige blog).

5. Houten speelgoed is tijdloos

De prijs van houten speelgoed ligt vaak iets hoger, maar zoals reeds gezegd is het ook een stuk duurzamer. Zo gaat houten speelgoed vaak generatie op generatie mee. Eén stuk speelgoed, blijft vaak zelfs voor één kind enkele jaren interessant.

6. Houten speelgoed gaat langer mee

Het stuk speelgoed zal immers veel langer meegaan en is het hierdoor ook duurzaam.

NoraNook is een online speelgoedwinkel met duurzaam, artistiek en leerzaam speelgoed. Een bijzondere, geheime plek voor een geweldig cadeau voor jongens en meisjes die de geest uitdagen, het oog strelen, de zintuigen prikkelen en waar mogelijk goed is voor onze planeet. Kijk ook eens bij onze collectie houten speelgoed.